Remote Support

Overstappen van Windows 7 naar Windows 10

In november 2019 hebben wij onze klanten die nog Windows 7 gebruikte reeds geïnformeerd over de naderende beëindiging van de Windows 7 ondersteuning en Windows Small Business Server 2011 door Microsoft. Inmiddels is de ondersteuning officieel gestopt.

Hieronder een korte opsomming wat het precies betekent voor je bedrijf:

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor mij?
Pc's met Windows 7 ontvangen na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om jou en je gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de Microsoft klantenservice niet meer beschikbaar voor technische ondersteuning voor Windows 7. Verwante services voor Windows 7 worden in de loop der tijd ook stopgezet.

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?
Je kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt je pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico's. Je pc blijft gewoon starten en werken maar je ontvangt geen software-updates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Wat moet ik doen?
De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden. In bepaalde situaties is een upgrade op bestaande hardware zinvol omdat deze hardware nog jonger is. Alleen dan is het mogelijk om Windows 10 te installeren op huidige hardware.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf, neem dan vrijblijvend contact op.

Offerte aanvragen?

Wilt u een offerte voor een upgrade naar Windows 10 of een nieuwe computer? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?